Hans van Wingerden

 
Ewald Jozefzoon
Steven Alexander David
Alex Eijsbroek
Jos van den Heuvel
David Mast
Carlos Matos
Noortje van Veller
Hans van Wingerden

Hans van Wingerden is geboren op 2 juni 1983 in Dordrecht. Na de eerste muzikale stapjes thuis heeft hij zich op 6 jarige leeftijd aangesloten bij de fanfare in Putten. Na het uitproberen van verschillende instrumenten komt hij erachter dat de trompet het beste bij hem past en na een aantal jaren meespelen in de fanfare en het doen van een aantal andere projecten besluit hij om zich aan te gaan melden bij het conservatorium in Zwolle.

In 2002 is hij gestart met zijn bachelor opleiding die hij in Juni 2006 heeft afgerond. Vervolgens is hij door gaan studeren aan de Messiaen Academie en deze sluit hij in Juni 2008 af met een master diploma.

Tijdens zijn beide studies heeft de nadruk gelegen op Trompet Lichte Muziek en op het componeren en arrangeren voor verschillende bezettingen. Om beide vaardigheden tot een hoger plan te tillen heeft hij in zijn studieperiode lessen gevolgd bij o.a.: Jan Wessels, Angelo Verploegen, Rini Swinkels, Jan Oosthof, Jos Verspagen, Joan Render en Rik Elings. Verder heeft hij ook aan een flink aantal workshops deelgenomen van o.a. Ack van Rooijen, Lasse Lindgren, Ingolf Burkhardt, Randy Brecker en nog vele anderen.

Tijdens en na zijn studie heeft Hans in een aantal vaste formaties gespeeld zoals de Ronduit Praiseband, Amsterdam Jazz orchestra, the Convocation, Hineni Symphony Orchestra, Dock of the bay. Van het overgrote deel van deze formaties maakt hij nog steeds deel uit.

Verder wordt Hans ook regelmatig gevraagd voor invalklussen en sessiewerk. Ook is hij regelmatig in de studio te vinden voor het inspelen van solo’s of het opnemen met een blazerssectie. Vaak in combinatie met een door hemzelf geschreven arrangement. Voorbeelden hiervan zijn te beluisteren in het Audio gedeelte.

Naast het vele musiceren word Hans ook steeds meer gevraagd voor het schrijven van arrangementen voor verschillende bezettingen. Een van de grootste projecten was het componeren van de openingstrack van de EO Jongerendag 2007 in het Gelredome in Arnhem. Dit is een zeseneenhalve minuut durend stuk geworden met Symfonische bezetting, Popband, Koor en Front Vocaliste. Naast het schrijven van dergelijke grote projecten heeft Hans ook veel bigband arrangementen geschreven (o.a. voor zijn eigen Bigband the Convocation). Daarnaast word Hans ook veel gevraagd voor het schrijven van blazers arrangementen en momenteel is hij druk met het schrijven van fanfare arrangementen met een jazz inslag voor de uitgever Turner&Delfos.

Erna Auf der Haar
Natasja Den Toom
Wilco van Esschoten
Jordao Loupatty
Jeanet Dorothy Martherus
Dwight Muskita
David Wilschut
Jonathan van Klaveren
 

 
 
previous next
X